top of page

Jonathan Bondesson tillhör den nya generationen nordiska flamencogitarrister. Ensam med masterexamen i flamencogitarr, Kungliga Musikhögskolan, vilket innefattade gedigna studier i Sevilla, Andalusien. Komponerade musiken för dansföreställningen Colores, uppsatt på Atalante i Göteborg. Senast aktuell med solodebuten Andalusien i minusgrader. 

 

Hans passion som flamencogitarrist är att berika det Svenska musiklivet med varma toner från Andalusien. Förutom att Jonathan är verksam med flamencogitarr spelar han med artister inom Svensk, Orientalisk och Latinamerikansk musiktradition. Han har även studerat på en av Spaniens mest erkända flamencoskolor, Fundación Cristina Hereen i Sevilla under ett och ett halvt år. Där drillades han i avancerad teknik av mästare som Pedro Sierra, Eduardo de Rebollar och Niño de Pura. Hemma i Sverige har han tagit privatlektioner av Robert Svärd, Erik Steen, Emil Pernblad och Magnus Stedman.
 

 UTBILDNING 

Masterexamen

Musiker, folk- och konstmusik från andra kulturer, Kungliga Musikhögskolan.

Kandidatexamen
Musiker, folk- och konstmusik från andra kulturer, Kungliga Musikhögskolan.

Curso Anual de Guitarra Flamenca, (nivel basico), Fundación Cristina Heeren


Curso de Acompañamiento
Artes Escénicas Rebollar

 PRESS 

Skivrecension - Betyg 4 i Dagens Nyheter


Skivrecension i Musikmagasinet Lira

Artikel från Västerbottens-Kuriren

 STIPENDIUM 

Erhållit Margot & Tobis Stiftelse Stipendium

Erhållit Musikaliska Akademiens
Nationella Stipendium
2 gånger

Erhållit KMHs Lokala Stipendium 2 gånger

Bio Info
Jonathan Bondesson Biografi

PROJEKT
Trio el Gancho som nyss gjort skivdebut som går att lyssna på här. Bandet bildade Jonathan tillsammans med Kim Persson och Mukryan Abubakr. De har ett unikt sound bestående av Spanskt, Svenskt & Orientaliskt, och i de olika musiktraditionerna sammanflätas egenskriven musik till en enad klang av gitarr, flöjter och cello. Tryck här för att läsa mera om Trio el Gancho.

I sitt masterarbete "Att höra färger och se ljud" utforkar Jonathan flamencons stereotyper genom att använda sig av visuella projektioner. Hösten 2017 framförde han sin solomusik tillsammans med slagverkaren Mårten Hillbom och 29 Mars, 2018 framförs den sista delen på Kungl. Musikhögskolan i form av en pampig examenskonsert tillsammans med Josefine Chiacchiero och Ellen Pontara.
 

BAKGRUND SOM LITEN

Jonathans musikaliska intresse startade som åttaåring i form av piano och saxofonlektioner. Som trettonåring började vägen i hans liv som han fortfarande promenerar. Styvfadern Love Nilsson var trött på distad elgitarr och heavy metal och satte Jonathan i kontakt med Robert Svärd, en flamencogitarrist. Det var så hans intresse för flamencogitarr väcktes. Som femtonåring hade han sitt första soloframträdande på Café con Leches femtonårsjubiliem med Spansk och Sydamerikansk gitarrmusik och nu tio år senare spelar han fortfarande flamencogitarr.

 


 

 

bottom of page