top of page

AKTUELLT

Jonathan Bondesson tillhör den nya generationen nordiska flamencogitarrister. Ensam med masterexamen i flamencogitarr, Kungliga Musikhögskolan, vilket innefattade gedigna studier i Sevilla, Andalusien och Musikhögskolan i Stockholm. Hör solodebuten från 2018 här: Andalusien i minusgrader. 

Bondesson är aktuell i musikduon Chicos Fritos tillsammans med Olle Pelayo Lind och samarbetar regelbundet med sveriges främsta flamencodansare. De nämndes i musikmagasinet Lira med sin debut Ökenflamenco under "musiken som gjorde 2022". Läs mer här om Chicos Fritos
 

FLAMENCOGITARREN

Hans passion som flamencogitarrist är att berika det Svenska musiklivet med varma toner från Andalusien. Förutom att Jonathan är verksam med flamencogitarr spelar han med artister inom en rad olika världsmusik-ktraditioner. Han har även studerat på en av Spaniens mest erkända flamencoskolor, Fundación Cristina Hereen i Sevilla under ett och ett halvt år.
 

 UTBILDNING 

Masterexamen

Musiker, folk- och konstmusik från andra kulturer, Kungliga Musikhögskolan.

Kandidatexamen
Musiker, folk- och konstmusik från andra kulturer, Kungliga Musikhögskolan.

Curso Anual de Guitarra Flamenca, (nivel basico), Fundación Cristina Heeren


Curso de Acompañamiento
Artes Escénicas Rebollar

 PRESS 

Skivrecension - Betyg 4 i Dagens Nyheter


Skivrecension i Musikmagasinet Lira "Andalusien i minusgrader"

Skivrecension i Musikmagasinet Lira "Ökenflamenco"

Artikel från Västerbottens-Kuriren

 STIPENDIUM 

Margot & Tobis Stiftelse Stipendium


Musikaliska Akademiens
Nationella Stipendium |
 3 gånger

KMHs Lokala Stipendium | 2 gånger

Albin Hagströms Stipendium

Göteborgs Stads Stipendium

Konstnärsnämndens Stipendium

Bio Info
Jonathan Bondesson.jpg

Där drillades han i avancerad teknik av mästare som Pedro Sierra, Eduardo de Rebollar och Niño de Pura. Hemma i Sverige har han tagit privatlektioner av Robert Svärd, Erik Steen, Emil Pernblad och Magnus Stedman.

MASTEREXAMEN

I sitt masterarbete "Att höra färger och se ljud" utforkar Jonathan flamencons stereotyper genom att använda sig av visuella projektioner. Hösten 2017 framförde han sin solomusik tillsammans med slagverkaren Mårten Hillbom och 29 Mars, 2018 framförs den sista delen på Kungl. Musikhögskolan i form av en pampig examenskonsert tillsammans med Josefine Chiacchiero och Ellen Pontara.
 

BAKGRUND SOM LITEN

Jonathans musikaliska intresse startade som åttaåring i form av piano och saxofonlektioner. Som trettonåring började vägen i hans liv som han fortfarande promenerar. Styvfadern Love Nilsson var trött på distad elgitarr och heavy metal och satte Jonathan i kontakt med Robert Svärd, en flamencogitarrist. Det var så hans intresse för flamencogitarr väcktes. Som femtonåring hade han sitt första soloframträdande på Café con Leches femtonårsjubiliem med Spansk och Sydamerikansk gitarrmusik och nu tio år senare spelar han fortfarande flamencogitarr.

 

SIDOSYSSLOR

Förutom musiken driver Jonathan scenen Andra Våningen och dansskolan World Dance Company i Göteborg på Kulturhuset Oceanen tillsammans med Suzanna Söderström. Han undervisar regelbundet i Argentinsk Tango och extraknäcker ofta som ljudtekniker.

 

www.andravaningen.com
www.worlddancecompany.se

bottom of page